Megkötözték, majd magára hagyták az idős férfit

Tárgyalás időpontja: 
2019. december 9., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
5.B.45/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
fszt. 26. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlottak kihallgatásával folytatja a tárgyalást a törvényszék annak a két férfinak az ügyében, akik a vád szerint betörtek idős ismerősük otthonába, ahol értékei megszerzése érdekében bántalmazták és egy székhez kötözték.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 29-én a késő esti órákban az idős sértett a miskolci lakásában tartózkodott, amikor a vádlottak a háza előtt elhaladva észlelték, hogy az egyik szobában világos van és látták, hogy az általuk korábbról ismert sértett otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba és megszerzik a sértett értékeit.

Amikor a vádlottak bejutottak az ingatlanba, a sértett a zajra a bejárati ajtóhoz ment, mire a két férfi anélkül, hogy bármit mondott volna, ütlegelni kezdte, majd egy székhez kötözte az idős férfit és pénzt követeltek tőle. A sértett a bántalmazások következtében elmondta, hol tartja a pénzét, értékeit és bankkártyáját. Mielőtt a vádlottak a megszerzett értékekkel együtt távoztak volna a helyszínről, a lekötözött sértett száját leragasztották, akire két nap múlva a szomszédja talált rá.

A bizonyítási eljárás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: