Bottal, seprűnyéllel és puszta kézzel verte agyon élettársát

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 15., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
halált okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
12.B.26/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3860 Encs, Petőfi u. 75.
Tárgyaló: 
3.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék az Encsi Járásbíróság földszint 3. számú tárgyalótermében annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat értelmében a vádlott és a sértett 2007 óta élettársak, közöttük több alkalommal alakult ki veszekedés, mely gyakorta tettlegességbe torkollott. A konfliktusok többnyire a vádlott féltékenységére voltak visszavezethetők. 2017. július 13-án a vádlott az ágyban fekvő, 85 éves élettársát egy több, mint fél méter hosszú bottal, seprűnyél darabbal, valamint puszta kézzel legalább tíz alkalommal testszerte megütötte, majd a férfi elaludt. Másnap reggel a vádlott egy járókelőt kért meg, hogy nézze meg az élettársát, mert hidegnek érezte a kezét. A nő a házban észlelte, hogy a sértett meghalt.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: