Felmosó nyelével verte agyon férjét

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 3., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
9.B.43/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./113.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2018 áprilisában 33 évnyi házasság után egy felmosó nyelével okozta a férje halálát a miskolci otthonukban.

A vádirati tényállás szerint a vádlott már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított a néhai férjével szemben. A szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, szidalmazást, illetve több alkalommal láttak bántalmazást is.

A cselekmény elkövetésének napján, 2018. április 19-én a vádlott ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában ismét ütni kezdte a sértettet, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések többsége a sértett koponyáját érte. Az erősen vérző sértettet a konyhába kísérte, leültette, majd a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket. A kiérkező mentők a sértettet eszméletlen állapotban, életjelenségek nélkül találták, újraélesztése nem vezetett eredményre. Halálát erőszakos úton szerzett sérülései következtében beálló vérzéses sokk okozta, amely az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt.

A vádlott tagadja a cselekmény elkövetését.

A tárgyalás február 5-én 8 órakor folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297• 70/361-2778

horvathdora2@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: