Bíróság előtt a testvérpár, akik pénzt és ékszert raboltak Ongán

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 13., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
25.Fk.2283/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fszt./19.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak és nőnek a büntetőügyében, akik a vád szerint saját házában törtek rá az Ongán, egyedül élő 80 éves asszonyra és erőszakkal elvették az értékeit.

A vád szerint a fiatalkorú férfi 2019. január 7-én szólt a nővérének, hogy az utcájukban talált egy házat, ahol egy idős asszony él egyedül, így onnan értékeket lehetne elhozni. Ezt követően a vádlottak megbeszélték, hogy még aznap este végrehajtják tervüket. A testvérpár a késő esti órákban a sértett házához ment, maszkot húztak a fejükre, majd a fiatalkorú férfi a nála lévő klopfolóval kifeszítette a ház bejárati ajtaját. A sértett a zajra kilépett a szobából, mire a férfi a földre szorította és pénzt követelt tőle. Az idős sértett félelmében odaadta a nőnek a pénztárcájában lévő 8.500,- forintot. Ezt követően a fiatalkorú férfi ismét leszorította az asszonyt, míg társa további értékek után kutatott, illetve kivette a sértett füléből annak aranyfülbevalóját is. Mivel egyéb tárgyat nem találtak, elszaladtak a helyszínről.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: