Több mint negyven késszúrást ejtett ismerősén

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 13., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
12.B.65/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I.//118.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki a vád szerint több, mint 40 késszúrással végzett egy idős miskolci férfival.

A vádirati tényállás szerint a hajléktalan életmódot folytató vádlott egy ismerősétől kapott kulcsot az idős sértett lakásához, melyet az korábban lopott el a sértettől.

2018. december 26-án a vádlott bement a magánál tartott kulccsal az idős férfi által lakott társasházba, majd bekopogott hozzá. A sértett beengedte a férfit és a konyhába mentek, beszélgettek. A vádlott azonban a nála lévő táskából elővett egy kést és több alkalommal megszúrta, megvágta a sértettet, aki a földre esett.

A vádlott ezt követően a földön fekvő sértettet egy pléddel takarta le, majd a lakás átkutatása után magához vett 120.000,- forint készpénzt, átöltözött és elmenekült a helyszínről. A férfi a kést és a véres ruhákat egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta.

A néhai sértettet két nappal később rokonai találták meg.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: