Másodfokon folytatódik a sértettet órákon át fogva tartó vádlottak ügye

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 19., szerda 10.30
Ügy tárgya: 
aljas indokból (célból) elkövetett, személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.Bf.434/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./118.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik órákon át fogva tartották, megalázták, bántalmazták ismerősüket.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett 2017 májusában magánéleti sérelméből fakadó indokkal, káromkodva kereste fel az egyik vádlott férfit a lakásán, aki éppen nem tartózkodott otthon. Néhány héttel később a sértett és a későbbi vádlottak mégis találkoztak. A vádlottak megállásra kényszerítették a sértettet, arcon ütötték, megrúgták, majd magukkal vitték egyikük lakásához, ahol a harmadik vádlott is csatlakozott hozzájuk. A vádlottak a sértettet letérdepeltették és folyamatosan bántalmazták, bocsánatkérésre, megalázó mondatok kimondására és feladatok elvégzésére kényszerítették. Az órákon át tartó bántalmazás során az egyik vádlott több alkalommal a sértettre fogta gázriasztó-fegyverét is. Másnap a sértettet egy benzinkúthoz vitték, ahol kutyának nevezték és további megalázó cselekményekre kényszerítették. A sértett könnyebb zúzódásokat, horzsolásokat szenvedett.

Az elsőfokon eljáró Miskolci Járásbíróság a vádlottakat személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt találta bűnösnek. Egyiküket 3 és fél év, míg a másik férfit 3 év letöltendő börtönbüntetésre, harmadik társukat 1 év 10 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: