Segítségét ajánlotta fel a volt pénzügyőr

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 17., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
17.B.55/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fszt./32.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék annak a volt pénzügyőr I. rendű vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint „segítségét” ajánlotta fel egy büntetőeljárás kedvezőbb lefolyása érdekében.

A vádirati tényállás szerint a volt pénzügyőr főhadnagy I. rendű vádlott a II. rendű vádlottal annak üzleti tevékenységéhez kapcsolódóan összeismerkedett 2018. évben, majd köztük baráti kapcsolat alakult ki. Az I. rendű vádlott munkaköréből adódóan az 1. számú tanúról bűnügyi információkhoz jutott. Rákérdezett a II. rendű vádlottnál, esetleg ismeri-e őt, aki közölte, hogy ismeri, mert korábban a cégénél dolgozott. Ekkor az I. rendű vádlott valótlanul elmondta a II. rendű vádlottnak, hogy hivatali minőségéből tud az 1. számú tanúval szembeni büntetőeljárásról, majd arra kérte, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, mert, ha igényli, segítséget tud nyújtani az eljárás kedvező kimenetele érdekében. A II. rendű vádlott kapcsolatba lépett az 1. számú tanú bizalmasával és elmondta neki az ajánlatot. Az I. rendű vádlott később arra is megkérte a II. rendű vádlottat, hogy közölje, a jogellenes segítségnyújtásért cserébe 5 millió forintot kér. A II. rendű vádlott az előnyből nem kért és nem is kapott volna. A pénz átadására nem került sor.

A bizonyítási eljárás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: