Temetőbe rabolta ki a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 26., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Ügyszám: 
14.B.2125/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fszt/17.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki ismeretlen társával együtt kirabolt egy nőt a miskolci Deszkatemplom temetőjében.

A vád szerint a férfi és ismeretlen társa 2018. december 10-én, a déli órákban odamentek a sértetthez, hogy tőle a pontos idő után érdeklődjenek, illetve pénzt kérjenek, mert nem tudnak hazautazni. A nő oda is adta a pénzt a vádlottnak, majd sietve távozott a temető kijárata felé.

A deszkatemplom kijárata előtt a vádlott ismét megszólította az asszonyt és úgy tett, mintha vissza akarná adni a pénzt, miközben társa a nő mögé állva megrántotta annak kabátját, aki ettől a földre esett. Ezt követően a két férfi kitépte az asszony kezében lévő táskát és két szatyrot, majd elszaladtak a helyszínről. A táskában készpénz és vásárlói kártyák voltak, mintegy 33.000,- forint értékben.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: