Egy szórakozóhely mellett rabolták ki a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 5., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
7.B.410/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3400 Mezőkövesd, Mátyás király u. 110.
Tárgyaló: 
fszt. 2. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a két vádlottnak az ügyében, akik egy mezőkövesdi szórakozóhely előtt vitatkoztak össze a sértettekkel, majd verték meg őket.

A vádirat szerint 2019. októberében, az éjjeli órákban az I. rendű vádlott némi vita után mellkason ütötte a szórakozóhelyen lévő egyik sértettet, akinek barátja azonnal a segítségére sietett. A kialakult dulakodásba beavatkozott az I. rendű vádlott barátja, a II. rendű vádlott is.

A két sértett ekkor elhagyta a helyszínt, de a vádlottak követték őket a szórakozóhellyel szemközti étterem irányába, mely előtt ismételten többször megütötték mindkettőjüket. A sértettek hiába próbáltak kitérni a két vádlott elől, azok kitartóan futottak utánuk. Amikor utolérték a sértetteket, az I. rendű vádlott megfenyegette egyiküket, hogy ha nem adja át a nála lévő valamennyi értéket – telefont, pénztárcát, fülbevalót, nyakláncot, gyűrűt -, „kicsinálja”. Mivel a sértett nem tett eleget a kérésnek, a vádlott nekiesett és ütni kezdte, miközben megpróbálta letépni csuklójáról annak karóráját, illetve füléből fülbevalóját. Ekkor már barátja, a II. rendű vádlott is arra kérte, hagyja abba a sértett bántalmazását. Végül az I. rendű vádlott egy 6.000,- forint értékű gyűrűt vett el a sértettől, majd a II. rendű vádlottal távoztak a helyszínről.

A sértettek a bántalmazás következében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szereztek, egyikük foga le is tört.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: