Más helyett vette fel a nyereményt

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 3., kedd 09.30
Ügy tárgya: 
kisebb kárt okozó csalás vétsége
Ügyszám: 
7.B.401/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3400 Mezőkövesd, Mátyás király u. 110.
Tárgyaló: 
fszt. 2. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akit kisebb kárt okozó csalás vétségével vádol az ügyészség.

A vádirati tényállás szerint a sértett mintegy 130.000,- forintot nyert a TippMix játékon, nyertes szelvényének fotóját feltöltötte a Facebook oldalra. A vádlott a bogácsi lottózóban egy régebbi, olvashatatlan szelvényt mutatott be és valótlanul azt állította, hogy az a sértett által megosztott nyertes szelvény. Arra hivatkozott, hogy az autó szélvédője mögött hagyott szelvényről hő hatására tűnt el az írás, majd megmutatta a sértett által megosztott fényképet megtévesztve ezzel a lottózó alkalmazottját, majd felvette a nyereményt. A sértett így már hiába akarta felvenni azt, nem jutott hozzá.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: