Halálra szurkálta édesapját

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 16., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
17.B.4/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fszt. 32. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki haragjától felindulva többször megszúrta édesapját.

A vádirat szerint a vádlott a szüleivel élt egy háztartásban, mindannyian italozó életmódot folytattak, gyakori vitáik olykor tettlegességbe torkolltak. 2018 decemberében a vádlott édesapja és édesanyja ismét összeszólalkoztak és a férfi egy 18,5 cm pengehosszúságú késsel támadott feleségére, meg akarta szúrni őt. Ekkor a vádlott a szobába ment és kérdőre vonta apját, kicsavarta kezéből a kést, majd dulakodni kezdtek. A vádlott ennek hevében nyakon, majd mellkason szúrta édesapját, aki erősen vérezni kezdett és összeesett, azonban a vádlott felindult állapotában tovább szurkálta őt testszerte. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297• 70/361-2778

horvathdora2@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: