Másodfokon a halálos közlekedési balesetet okozó vádlott ügye

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 16., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette
Ügyszám: 
7.Bf.563/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./118. sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a törvényszék másodfokú tanácsa annak a férfinak az ügyében, aki a cselekmény idején próbaidős rendőrként ittas állapotban egy idegen gépjárművel okozott halálos balesetet.

Az elsőfokon eljáró Szerencsi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott szolgálati idején kívül a néhai sértettel együtt szórakozott, italozott a férfi otthonában, majd a két férfi magához vette a néhai sértett édesapjának tulajdonában álló autó slusszkulcsát. Ezt követően mindketten beültek az Opel Combo típusú gépjárműbe, és elindultak Sárospatak belvárosa felé. Az autót a vádlott vezette, és a megengedett 40, majd 50 km/h-s sebességet meghaladó 90-95 km/h-s sebességgel haladtak. Az egyik kanyarban a vádlott elvesztette a jármű feletti uralmat és kb. 70 km/hs sebességgel egy fának csapódtak. A sértett testszerte elszenvedett súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlott életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt mondta a vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott és védője fellebbezett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297• 70/361-2778

horvathdora2@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: